Дългогодишният управител на BILLA Бойко Сачански напуска компанията

От 1 април неговото място начело на BILLA България ще бъде заето от Норберт Мисбрандт

Дългогодишният управител на BILLA Бойко Сачански напуска компанията

Снимка: Economic.bg/Архив

Дългогодишният управител на BILLA България Бойко Сачански, който бе стратегът на бурната експанзия на веригата в България, напуска управлението ѝ. На негово място REWE International AG назначава Норберт Мисбрандт.

Бойко Сачански е в BILLA от стъпването на веригата в България в началото на века. Първоначално той е управител на първия магазин от веригата в България. След това става регионален мениджър, маркетинг мениджър, а през 2010 г. заминава за Русия, където продължава развитието си и достига до позицията главен оперативен директор. От 1 март 2015 г. е управител на BILLA България.

Тогава е изготвена и новата стратегия на BILLA за интензивно разширяване в България. Планирани са 60 нови магазина в цялата страна, като много от тях вече са отворени. Към момента веригата разполага със 124 обекта в 38 града. Плановете на компанията са фокусирани върху продължаване на експанзията и през следващите години. През 2019 г. BILLA подготвя откривания на ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center.

В управлението на Сачански BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

В кратката биографична справка за Норберт Мисбрандт се посочва, че той има богат опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки и познава добре пазара в Централна и Източна Европа. Той започва кариерата си в BILLA ЦИЕ през септември 2011 г., след като е заемал позицията на Изпълнителен директор в Lidl Румъния. Преминава през позиции като Главен оперативен директор в BILLA Румъния и BILLA Хърватия. През 2014 г. заема длъжността изпълнителен директор в BILLA Хърватия. През април 2017 г. се мести в Прага и оттогава е Главен оперативен директор в BILLA Чехия.

От 1 април 2019 г. Мисбрандт поема ръководството на BILLA в България заедно с останалите членове на Борда на директорите – Албена Георгиева, главен оперативен директор и Ваня Динева-Странджева, финансов директор.
Коментари: 0