Депутат от НФСБ: Протестиращите са лумпени и мутри

Валентин Касабов говори за протестиращите срещу високите цени на горивата

Депутат от НФСБ: Протестиращите са лумпени и мутри
Кои и какви са тези, които протестират. Вижте ги. Голяма част са лумпени, другата част са мутри. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов, предаде „Фокус“.

„Казвам го за тези, които блокират пътищата и магистралите“, каза той.

Попитан как ще коментира казаното от депутата от ПГ на „Обединени патриоти“ Петър Петров, че децата с увреждания трябва да бъдат оставени в домове, за да могат майките им да работят, Касабов каза: „Няма да коментирам какво е казал, не знам къде го е казал“.

Припомняме, че преди месец лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви в Министерския съвет, че протестиращите майки на деца с увреждания са „кресливи жени“, а децата им са „уж болни“. Дълго след това изказване Симеонов отказваше да се извини и смяташе, че казаното от него е истината. Тази съпротива продължи, докато не се срещна с премиера Бойко Борисов, а след срещата Симеонов се извини.

По-рано днес, след среща с вицепремиера Томислав Дончев, Българската петролна и газова асоциация обяви, че „ще даде своя принос за нормализиране на пазара“. Преди срещата нейният директор Андрей Делчев твърдеше, че цените на горивата зависят само от цената на петрола и няма какво да се направи. Същото твърдеше до вчера и финансовият министър Владислав Горанов.
Коментари: 0