Десетки българи блокирани в Румъния при полет на Ryanair от Лондон

Самолетът трябвало да кацне в Пловдив, но летището било затворено

Десетки българи блокирани в Румъния при полет на Ryanair от Лондон

Снимка: Economic.bg

1560 ~ 2 мин. четене
Десетки българи останаха блокирани часове наред на летището в румънския град Тимишоара, след като самолетът не може да кацне на българска земя. Пътниците излетели вчера в 15:00 часа от Лондон за Пловдив. Летището там обаче било затворено и самолетът бил насочен първо към София, а след това към Тимишоара.

Нискотарифният авиопревозвач предложил на пътниците да се приберат с автобуси, съобщава bTV. Част от тях се съгласили и тръгнали за България, а останалите отказали заради усложнената пътна обстановка и блокираните пътища в България. В момента няма връзка със заминалите с автобус граждани, които за да стигнат до Пловдив, трябва да пропътуват 700 км.

Останалите пътници прекарали 9 часа на летището в Тимишоара, като всеки от тях получил ваучер от 5 евро. От компанията обясняват, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, за да излязат с решение за ситуацията.

Българският консул в Букурещ Мирчо Иванов също очаква решението на авиокомпанията. По информация от него в Румъния са кацнали 175 българи.

От Ryanair изпратиха до Economic.bg становище, в което представят своята гледна точка за случилото се:

„Полетът на Ryanair от Лондон до Пловдив (на 26 февруари) беше отклонен за Тимишоара заради неблагоприятните климатични условия в Пловдив. На пътниците снощи беше предложен превоз с автобус до Пловдив, от който някои пътници избраха да не се възползват и те бяха снабдени с ваучери за почивка. Днес ще бъде осигурен друг превоз, който е най-бързият начин за останалите пътници да стигнат до Пловдив, където летището остава затворено заради снега.Заради лошото време полетът на Ryanair от Пловдив обратно до Лондон (на 26 февруари) също беше отменен. Пътниците бяха уведомени чрез имейл/SMS и информирани за своите възможности, които включват връщане на парите или резервация за друг полет.Извиняваме се на клиентите, засегнати от тези, свързани с времето, прекъсвания, които са изцяло извън нашия контрол”, написаха от авиокомпанията.
Коментари: 0