5 дестинации за любителите на култура

Градовете предлагат богато разнообразие от обекти и събития

5 дестинации за любителите на култура

За любителите на културта, следващите няколко града предлагат много възможности за пълно потапяне в културната им атмосфера.

1. Навсякъде в Индия

Къде да отидете в тази огромна държава? Разнообразието на Индия предлага много възможности, но която и да изберете, ще си заслужава. С хилядолетната си културна история, в Индия могат да се видят свещени места, исторически градове, древни постройки, невероятни фестивали, а до всичко това можете да стигнете с влак. Би отнело повече от година, за да се докоснете дори до малка част от Индия, но това е дестинация за всеки, които иска да опита от непознатата култура.

2. Вроцлав, Полша

Това е важен за историята на Полша град, който предлага много, както средновековни, така и модерни, дестинации. Това е чудесен град за този, който търси култура и история. Градът е описван като „скъпоценен камък сред градовете”. Невероятните над 100 мостове и площади оправдават описанието. В града се случват много фестивали, има музеи и театри.

3. Канзас Сити, Мисури, САЩ

Много туристи отиват направо в големи и известни градове като Ню Йорк, Маями или Сан Франциско, за да видят богата гама от културни дестинации и събития, но Канзас Сити също предлага изкуство в над 100 галерии, опера, концертни зали. Там е и една от само няколкото на Караваджо в САЩ. Канзас е и доста по-евтина дестинация.

4. Сан Себастиан, Испания

Този приказен град в Испания е европейската столица на културата за 2016. Градът предлага невероятни гледки, вкусна кухня, много паметници на културата, филмов и музикален фестивал.

5. Истанбул

Градът е връзката на Европа с Азия. Много противоположности се срещат там по различни начини: редом с джамията „Света София” от 6-и век, може да се види и ЛГТБ култура, която не винаги е одобрявана там. Навсякъде има музика, изкуство и фантастична храна. Заедно с феноменалната архитектура, Истанбул е дестинация за търсещите смесица от култура, забавление, история и чужда кухня. 

Коментари: 0