Създават индустриална зона край Петрич

Кметството ще развива и туризма

Създават индустриална зона край Петрич
4016 ~ 1 мин. четене

Ръководството на община Петрич има амбициозна цел – създаването на модерна индустриална зона върху собствени имоти. Най-напред обаче трябва да се приеме Общ устройствен план, пише Kmeta.bg.

На базата на него общинската администрация ще обособи необходимия терен, където ще се предлагат парцели за развитие на различен тип бизнес. „С тази инициатива искаме да привлечем сериозни инвеститори, това пък ще доведе до увеличаване на приходите в общинската хазна”, каза зам.-кметът на общината Илко Стоянов.

Кметството ще развива и туризма, за да осигури приходи не само за общината, но и за всички, които са заети в този бранш. Тази година местната власт отпусна 33 000 лева за археологически проучвания в античния град Хераклея Синтика край храма на Ванга.

„Със собствени средства се стремим да открием културното си богатство, като след това ще подготвим работни проекти, за които да намерим финансиране. Хераклея Синтика е един от паметниците на културата, за които предстои да се говори, при това не само в България. Близостта му с храма на Ванга и магичната местност Рупите с нейната минерална вода ще се навържат в тематична връзка помежду си”, разкрива Илко Стоянов.

Самуиловата крепост като голям български символ също привлича туристи от страната и чужбина. Петрич е една от общините с най-голям списък на недвижимо културно наследство. Всичко това е основа, върху която да градим туризма, допълва зам.-кметът.

Подкрепи Economic.bg