Димитър Главчев: Трудно е аз и БСП да сме в едно Народно събрание

Ще помисля дали да остана в парламента, заяви председателя на НС в оставка

Димитър Главчев: Трудно е аз и БСП да сме в едно Народно събрание
996 ~ 1 мин. четене
Ще помисля дали да остана в Народното събрание, тъй като очевидно е трудно аз и БСП да сме в един парламент. Това заяви пред журналисти в парламента Димитър Главчев, след като подаде оставка, подаде Агенция "Фокус".

"Сигурно това е първият случай, когато искат на председател на Народното събрание оставка за това, че е спазвал правилника", посочи Главчев. Той обясни, че е направил този избор в името на това, че ни предстои председателство, като подчерта, че ще си помисли дали да остане в Народното събрание.

Димитър Главчев добави, че колегите му настояват да остане в парламента, но той лично за себе си смята, че му е трудно да стои в едно Народно събрание с Корнелия Нинова и Антон Кутев. "Аз не случайно напускам, защото няма как един човек да бъде срещу цяла партия и то такава със 100-годишна история", допълни той. 

Главчев обясни, че премиерът Бойко Борисов не е поискал нищо от него, а му е казал сам да вземе решението си. "Реших, че е по-добре да избегнем пореден недобър тон. Още повече на мен ми се носи славата, че съм някакъв цензор и потискам свободата на словото. Не знам дали сте видели такова нещо в последните шест месеца", коментира още той. 
Подкрепи Economic.bg