Днес започва разпространението на Windows 10

Според Microsoft това е най-добрият Windows на всички времена

Днес започва разпространението на Windows 10

Днес Microsoft започва поетапно разпространение на Windows 10. Операционната система ще се предлага безплатно само за притежателите на легални копия на Windows7 и Windows 8.1.

Windows 10 е най-сигурният Windows, който Microsoft е предлагал. Включва иновации като Cortana, Мicrosoft Edge и  приложението Xbox. Предлага се и автоматично синхронизиране на последните инoвации и ъпдейти за защита. Новите Windows Store и Windows Software Development Kit също вече са достъпни, откривайки нови възможности на приложенията в Windows 10.

Част от останалите приложения, които компанията предлага са Cortana (личен дигитален помощник),  Continuum, както и приложенията Мicrosoft Phone Companion  и  Office Mobile.

Това е първата голяма  стъпка на Мicrosoft, с цел обединение на платформите на компанията. Windows 10  ще има версии за компютри, таблети, смартфони и други устройства.

Първите коментари за операционната система са красноречиви по повод успеха на продукта. След всички проблеми, съпътстващи операционната система на Windows 8.1, Windows 10 ударно се завръща към образа на Мicrosoft.

Коментари: 0