\"Дойче банк\" с гигантска загуба

Тя възлиза на 6,8 млрд. евро за 2015 г.

\
3683 ~ 1 мин. четене

Най-голямата германска финансова институция „Дойче банк" отчете нетна загуба от 6,8 млрд. евро за миналата година.

Най-големият кредитор на Германия дължи лошия финансов резултат на огромните разходи за преструктуриране, повишаване на риска и по-ниски приходи, предава AFP, цитирана от БГНЕС.

Загубите само в четвъртото тримесечие са в размер на 2,1 млрд. евро, обявиха от банката, която публикува повечето от финансовите си резултати миналата седмица.

В момента „Дойче банк" е затънала в плетеница от над 6000 дела, а през май беше глобена с рекордните 2,5 млрд. долара за участието си в манипулиране на лихвени проценти.

Новият ръководител на групата Джон Крайън обеща големи промени културата в рамките на банката, но инвеститорите са притеснени, че разходите за съдебни спорове ще ударят рентабилността за години напред.

Въпреки тежките разходи за преструктуриране, Крайън обеща да продължи по същия път. „Периодите на преструктуриране могат да бъдат трудни. Въпреки това съм убеден, че ако продължаваме да изпълняваме стратегията си дисциплинирано, ще преобразим „Дойче банк" в по-силна, по-ефективна и по-добре работеща институция", заяви той в декларация.

Подкрепи Economic.bg