Domino's Pizza излиза от 4 пазара

Британско дъщерно дружество притежава франчайза на Domino's в Швейцария, Исландия, Норвегия и Швеция

Domino's Pizza излиза от 4 пазара

Снимка: Domino\'s Pizza

Domino's Pizza Group Plc, британският франчайз на американската компания за доставка на пици, ще излезе от някои международни пазари, където е изправена пред нарастващи загуби.

„Заключихме, че макар да представляват атрактивни пазари, ние не сме най-добрите собственици на тези бизнеси“, каза главният изпълнителен директор Дейвид Уайлд.

Компанията, която е франчайз на американската Domino’s Pizza Inc, заяви, че продажбите за третото тримесечие са нараснали с 3.4% до 313.5 млн. паунда (400.15 млн. долара) при силно търсене във Великобритания и Ирландия. Въпреки това тя отчита 2.7% спад в международните продажби, които поеха удар от макроикономическите събития, включително намаляващите туристически резултати в Исландия.

Британското дружество притежава операциите на Domino's в Швейцария, Исландия, Норвегия и Швеция, а също така е миноритарен акционер в Германия.

Европейската икономика се забави през тази година, тъй като търговското напрежение между САЩ и Китай отслаби глобалния растеж, а потребителите и бизнесът в и около Обединеното кралство се притесняват от влиянието на Brexit върху работните места и доходите.

Компанията, която има 57 обекта в Норвегия, заяви, че е изпълнила план за промени в страната през тримесечието, но подобрението на продажбите е по-слабо от очакваното.

Решението за излизане от тези пазари идва няколко месеца, след като компанията обяви пенсионирането на своя изпълнителен директор Уайлд, в момент, когато се опитва да разреши спорове за разпределяне на печалбата с недоволни франчайзополучатели във Великобритания и Ирландия.

Коментари: 0