\"ДПС ще е първа политическа сила\"

Мустафа Карадайъ, депутат от Движението за права и свободи

\

Снимка: архив БГНЕС

Всеки би трябвало да говори от позицията на своята тежест. Хората, които искат да видят фактите, ще видят, че ДПС върши правилна политика. И най-нормално е в скоро време да бъдем и първа политическа сила, нормално е, заедно ще трябва да го направим. Това каза пред БНТ депутатът от ДПС Мустафа Карадъйъ. 

На база на политиката, която се води от ДПС, най-нормално е да сме първа политическа сила, повтори Карадъйъ. Той заяви, че в скоро време пак ще има избори. "Може и преди местните през есента на 2015, теоретично е възможно да има парламентарни избори. Сложно управление имаме в момента в страната, от тази гледна точка всичко е възможно. Ние днес сме в опозиция, независимо че сме спечелили избори, добави Карадъйъ.

Попитан дали РБ преяжда с власт и защо за различни партии като РБ и ДПС се говори едно и също нещо, Карадъйъ отговори: "Етикетите, които ги мислим и ги лепим върху някого, за другите, когато става въпрос, нека да ги съотнасяме и към себе си. Вие казахте, те преяждат с власт", обърна се към водещия Карадъйъ. 

"Защото скромното им обществено представителство, което се изразява и в участието им в парламента, не съответства нито на огромната амбиция, мерак за власт, нито на онова говорене като че ли едва ли не са последната инстанция и казват последната истина от името на целия народ. Значи, в държавата има различни хора с различни идеи и всеки има определена тежест и изборите дават накъде се е променила тежестта. Изборите дават определена тежест", коментира още Карадъйъ.

Коментари: 0