Дубай ще гаси пожари с джетпакове

В града има множество небостъргачи, до които е труден достъпа в случай на пожар

Дубай ще гаси пожари с джетпакове
3761 ~ 1 мин. четене

Понякога гасенето на пожари във високи сгради може да бъде изключително сложна задача. Пренаянето на оборудване до мястото на инцидента, както и комуникацията между хората, се осъществява трудно, особено за Дубай, където има множество извисяващи се към небето постройки, пише Gizmag.

Решението на арабския свят в този случай, е да предоставя джетпакове на пожарникарите. В тази връзка директорът на гражданска защита на страната е подписал меморандум за разбирателство с авиационната компания Martin за доставка на 20 джетпака и два тренировъчни стимулатора. В сделката влизат и първоначалните услуги за обучение и поддръжка.


Джетпаковете на Martin са разработени с идеята да се използват при спешни случаи и бедствия, пише „Фокус“. Те могат да се управляват от пилот с дистанционноуправление, да излитат и кацат вертикално, да функционират в тесни пространства и да пренасят товари до 120 кг.

Всичко това дава възможност устройствата да бъдат използвани за проучване и наблюдение, за да се определи мястото на пожара, за транспортиране на оборудване, за спасяване на пострадали или изпращане на специални екипи.

Подкрепи Economic.bg