30 000 души са били на алеята в Ница в нощта на 14 юли

Много от хората все още са в неизвестност

30 000 души са били на алеята в Ница в нощта на 14 юли

Най-малко 30 хиляди души са се събрали на Английската алея в Ница вечерта на 14 юли, за да гледат шоуто с фойерверките в града, пише френският вестник Le Figaro, позовавайки се на източници в местната полиция.

На същата тази крайбрежна алея преминава и камионът със скорост над 100 км/ч, който уби 84 души. Близо 50 човека са в критично състояние след атентата. Шофьорът – 31-годишен французин от Тунис, е бил убит от полицията.

Жертвите в Ница са граждани на 6 страни, стана ясно днес. Освен французи, загиват и арменски гражданин, гражданин на Русия, трима души от Германия, двама американци, украинец и една жена от Швейцария.

В неизвестност са 28 ученици от Берлин, които са били на екскурзия в Ница. Няма информация и за около 20 белгийски граждани.

Френският президент нарече трагедията в Ница терористична атака и каза, че френското правителство ще засили борбата срещу тероризма, включително в Сирия и Ирак. Оланд също така заяви, че извънредното положение в страната се удължава. То трябваше да изтече на 26 юли, но ще бъде продължено с още три месеца.

Коментари: 0