Движението през някои проходи е ограничено

В Родопите дъждът също е преминал в сняг

Движението през някои проходи е ограничено

Затворени за движение за тежкотоварни автомобили над 12 тона са проходите Троян-Кърнаре, Рибарица-Шипково, както и прохода „Предел”. За по-добро почистване е затворен и пътят за Банско. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от БГНЕС. В следобедните часове имаше обилен снеговалеж на магистрала „Люлин”.

Създадена е необходимата организация, никъде по републиканските пътища няма затворени участъци за леки автомобили, добави той.

Сняг вали в Софийска област, в Ловешка област, малко в Плевенско, както и по старопланинските проходи – Шипченски проход, прохода „Троян – Кърнаре”, прохода „Петрохан”. В Родопите дъждът също е преминал в сняг. Очаква се интензивно движение тази вечер в посока от курорта Банско към големите градове и столицата най-вече.

Нанков призова шофьорите да карат внимателно и съобщи, че има няколко леки инциденти с тежкотоварни автомобили в рамките на денонощието, както и един по-тежък инцидент на магистрала „Хемус”, близо до Шумен. Там ТИР е минал през мантинелата и има временна организация на движението. Най-честите грешки на шофьорите, създали пътно-транспортни произшествия, са несъобразената с метеорологичната обстановка скорост, както и неподготвени за зимата гуми, липса на течност за чистачките и износени чистачки.

Коментари: 0