Джеф Безос „обедня“ с над $2 млрд. за една вечер

Основателят на Amazon изостава от Бил Гейтс с около 3.5 млрд. долара

Джеф Безос „обедня“ с над $2 млрд. за една вечер
4310 ~ 1 мин. четене

Вторият най-богат човек в света Джеф Безос "обедня" с над 2 млрд. долара само една вечер. Това става ясно от данните в индекса Bloomberg Billionaires. Така само дни, след като за няколко часа създателят на Amazon беше на върха в класацията на най-богатите хора в света, на 31 юли той затвърди втората си позицията със състояние от 87.2 млрд. долара. Първи в индекса на Bloomberg остава основателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс с богатство от 90.7 млрд. долара.

За кратко на 27 юли вечерта Безос се превърна в най-богатия човек на планетата, след като акциите на компанията отбелязаха скок. Но само за 6 часа, след което отново се върна на втора позиция. Причина за краткото време прекарано на върха беше представянето на финансовия отчет на Amazon за второто тримесечие на годината. Wall Street очакваше по-силни резултати от онлайн гиганта и акциите се сринаха с 3%.

Въпреки несигурните резултати обаче 2017 г. е добра година за милиардера Джеф Безос. Състоянието му от началото на годината се е увеличило с над 20 млрд. долара.

Индексът Bloomberg Billionaires е ежедневна класация на най-богатите хора в света. Цифрите се актуализират в края на всеки работен ден в Ню Йорк.

Подкрепи Economic.bg