\"Дженерали\" окончателно придоби ЗАД \"Виктория\"

Развиваме общото и здравното застраховане, заяви изпълнителният директор Данчо Данчев

\
4733 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

"Фокусът на Дженерали в България е върху общото застраховане. В средносрочен план развитието на застрахователния пазар у нас е концентрирано в общото застраховане".  Това заяви изпълнителният директор на „Дженерали Застраховане” АД Данчо Данчев.  

Данчев даде пресконференция заедно с ръководителя на Generali за Централна и Източна Европа Лучано Чирина по случай обединението на ЗАД "Виктория" и "Дженерали Застраховане" АД, предаде репортер на Economic.bg.

Компанията се стреми да бъде сред водещите в търговията на дребно в застраховането, но няма да пренебрегне и корпоративните си клиенти. Тя ще заложи на застраховки на домашно имущество, помощ при пътуване, земеделски застраховки и др.

Друг важен приоритет на Дженерали е здравното застраховане. Компанията е лидер в този сектор с голям пазарен дял. Очаква се завършването на здравната реформа и ще се търси развитие при застраховането на индивидуални клиенти.

"Ние сме една от малкото компании, които разполагат със собствен здравен център", обяви Данчев.

На заден план остава животозастраховането, тъй като резултатите там не са благоприятни. "Няма да предлагаме животозастрахователни продукти в България, докато пазарните условия не се променят", категоричен бе Лучано Чирина.

Данчо Данчев сподели и предизвикателствата пред дружеството. "Основното предизвикателство пред целия сектор са капиталовите изисквания, наложени от новия застрахователен кодекс, на които трябва да отговарят компаниите".

Той увери, че дружеството успешно ще се справи с тях. "Целта ни да е имаме 120% покритие на капитала през 2016 г.".

Дженерали е една от компаниите с най-добра структура. "Разполагаме със 130 офиса в цялата страна, 15 ликвидационни центрове, в които могат да се завеждат щети от всички клиенти. Служителите ни са 500, а продуктите ни се предлагат от 1570 агента и 317 брокера".

Компанията отчита добри резултати за изминалата 2015 г. Има сериозен двуцифрен ръст на застрахователните премии и резерви. Окончателните резултати ще бъдат оповестени през март.

Подкрепи Economic.bg