Джон Кери идва в България

Държавният секретар на САЩ ще се срещне с президента и министър-председателя

Джон Кери идва в България

Държавният секретар на Съединените американски щати Джон Кери ще посети България на 15 януари тази година, съобщи Министерството на външните работи.

За високопоставения гост се разбра „инцидентно“ още преди два дни, когато по време на протоколните снимки на първото заседание на Министерски съвет и при включени микрофони, Митов прошепна информацията на премиера.

Визитата е по покана на първия ни дипломат Даниел Митов. Още в началото на декември двамата се срещнаха в Брюксел и тогава Кери пое ангажимент да посети България при първа възможност.

„По време на разговорите  между двамата външни министри ще бъде направен преглед на двустранните отношения и актуални въпроси на международния дневен ред с акцент върху водещи теми като регионалната сигурност и двустранното сътрудничество в областта на отбраната, търговско-икономическите връзки и инвестиции, енергийни въпроси и др.“ , се казва в съобщението на ведомството. Както и при предишни подобни срещи, външното министерство е пестеливо в конкретиката си за темите и целите на посещението.

В програмата на посещението са включени срещи с президента Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов.

Коментари: 0