Джон Макафи обещава да разкрие създателя на Bitcoin

Ще стане ли ясно кой е прословутият Сатоши Накамото?

Джон Макафи обещава да разкрие създателя на Bitcoin

Снимка: Twitter профил

Известният технологичен предприемач Джон Макафи обяви, че ще разкрие пред света кой е създал Bitcoin - и ако спази думата си, той ще отговори на може би най-задавания въпрос в света на криптовалутите.

Преди дни Макафи обяви в Twitter плана си да разкрие информация за истинската самоличност на Сатоши Накамото - името, с което е известен създателят на Bitcoin. „Аз защитавах самоличността на Сатоши“, пише Макафи. "Време е обаче това да спре. Самозванци твърдят, че са Накамото, ние губим време и енергия в търсенето му - това е разхищение", добави той.

Дали Макафи всъщност знае истинската самоличност на създателя на Bitcoin, може само да се гадае. Но досега той е писал в Twitter, че Сатоши е мъж и живее в Съединените щати. Той също така не е ЦРУ, правителствена агенция, компютърният учен Ник Сабо, технологичният предприемач Илон Мъск или брюнет.

О, и да, той също така е жив. Поне според твърденията на Макафи.

Ако се започне с търсене на игла в купа сено, в САЩ има около 156.1 млн. мъже и около 1 млн. от тях работят за правителството. Ако приемем, че около 50% са брюнети, остават 77.5 млн. потенциални "Сатоши Накамото", изчислява Futurism.com.

Ако Макафи иска някой да повярва, че всъщност знае кой е създал Bitcoin, или иска да окаже натиск върху истинския Сатоши, той ще трябва да даде доста по-стесняващи търсенето жокери, допълва медията.

"Да, пия, употребявам наркотици, преследвам жени, бягам от закона, което съм правил от 19-годишна възраст", пише той в защита на способността си да назове неуловимия програмист. "Но това не елиминира факта, че създадох страхотна компания, чийто фокус е да спира хакерите. Знам достатъчно за хакерството. Аз все още съм "Шибаният Джон Макафи", написа той в социалната мрежа.

Създателят на едноименната антивирусна програма и компания е една от легендарните личности в технологичния сектор. Известен е освен с успеха на начинанието си, но и с употребата на наркотици и ексцентричен и дори скандален живот, обвинения в убийство, арести и затвор. В последно време той се занимава с криптовалути.
Коментари: 0