Е-тротинетките Hobo навлизат в още няколко града в България

От компанията обмислят пускане на безплатна услуга за медиците

Е-тротинетките Hobo навлизат в още няколко града в България

Снимка: Hobo/Facebook

Габриела Махлелиева Автор: Габриела Махлелиева

Електрическите тротинетки на българския стартъп Hobo ще навлязат и в други градове в страната, освен София. От утре, 1 декември, те вече ще могат да се ползват и в Американския университет в България (АУБ) в Благоевград. Съвсем скоро от нашумелие превозни средства ще могат да се възползват и жителите на останалите три най-големи града в България, освен София, обяви един от основателите на компанията Теодор Рачев пред Economic.bg.

От утре ще обслужваме както централната им сграда, така и кампуса с общежитията. Преговорите за другите градове са в доста напреднал етап, но за момента ще запазим в тайна кога точно ще навлезем в тях, но уверявам, че ще бъде съвсем скоро“, уточни Рачев.

Тротинетките ще могат да се използват от студентите в Американския университет на преференциални цени - с 26% отстъпка. Те ще могат да се възползват от по-ниските цени, когато в приложението на Hobo си качат студентската или ISIC картата. „Идеята ни е да дадем възможност на студентите за зелено пътуване“, казва Рачев.

По думите му навлизането на територията на АУБ е била естествена и необходима стъпка, тъй като там има две локации и има нужда от транспорт между тях. Предвидени са пет паркоместа в кампуса на университета, на които ще бъдат разположени 20 тротинетки.

Бизнес по време на пандемия

„Още от първия локдаун, който се случи март месец, взехме решение и останахме на пазара, като предоставяхме безплатни пътувания за медици. Следим ситуацията и може би скоро ще възобновим тази програма“, съобщи Рачев.

За осигуряване на по-голяма безопасност и хигиена за всички, които се възползват от е-тротинетките на Hobo е създадена циклична програма от четири стъпки, които се прилагат от всички екипи - прибиране, дезинфекция, обработка и изкарване отново на улицата.

Въпреки новите правила и рестрикции от Hobo отчитат повишен интерес в търсенето на тротинетките, като според тях това се дължи основно на факта, че те са метод за индивидуално придвижване.  

Коментари: 0