EasyJet отчете първа годишна загуба в историята си

Авиокомпанията излезе на „червено“ с -1.27 млрд. паунда

EasyJet отчете първа годишна загуба в историята си

Снимка: Pixabay

240 ~ 1 мин. четене

Британската нискотарифна авиокомпания отчете първата си годишна загуба в своята четвъртвековна история. Вследствие на всички ограничения и намаления трафик заради коронакризата авиокомпанията излезе на „червено“ с -1.27 млрд. паунда за фискалната годината, приключваща на 30 септември. Приходите на превозвача са се свили с повече от 50% в сравнение с предходните дванадесет месеца.

„Добрите новини за ваксина със сигурност дават надежда за подобрение на сектора, но една ваксина няма да реши проблема напълно. Въпреки това след добрите новини резервациите се увеличиха почти с 50%, което е сигурен знак, че на хората им се пътува“, каза изпълнителният директор на авиокомпанията Йохан Лундгрен пред BBC.

Той отбеляза, че компанията е реагирала „енергично и решително“ на предизвикателствата, породени от пандемията. „Въпреки че очакваме да осъществим не повече от 20% от планирания полетен капацитет през първото тримесечие на 2021 г. (последните три месеца на настоящата календарна година), ние запазваме гъвкавостта да увеличим бързо дейността си, когато търсенето се върне“, добави той.

Подкрепи Economic.bg