EasyJet въвежда полети София-Лондон Станстед

Линията е вече в продажба на уебсайта на компанията

EasyJet въвежда полети София-Лондон Станстед

EasyJet разширява предложенията си до Лондон, въвеждайки връзка с Лондон Станстед в зимното разписание за 2016 г, съобщиха от компанията.

Полети ще има два пъти седмично във вторник и събота. Първият полет ще бъде изпълнен на на 12 декември 2015 г. Самолетът ще излита в 7:00 часа от Лондон и ще пристига в 12:05 часа в София. Обратният полет заминава в 12:45 часа и каца в 14:00 часа в Лондон. Линията е вече в продажба на уебсайта на компанията www.easyjet.com. Пътниците могат да резервират дати за пътуване в периода 12 декември 2015 – 20 март 2016 г.

EasyJet свързва отново София с Лондон Станстед, за да може да посрещне високото търсене по време на натоварения сезон. Маршрутът ще се оперира от 156-местен самолет Airbus A319 и 180-местен A320.

Зимният сезон е популярен сред британските туристи, които пътуват за ски ваканции в България и за българите, които посещават често Обединеното кралство. Полетите на easyJet от българската до британската столица традиционно се радват на голям интерес през годините и тази зима авиокомпанията ще предложи повече услуги и увеличени честоти на полетите до Лондон Станстед и Лондон Гатуик.

Зимното разписание на еasyJet за 2016 г. влиза в сила на 1 декември 2015 г. и включва полети до повече от 130 дестинации в паневропейската мрежа на превозвача. Заедно с линията до Лондон Станстед, easyJet ще оперира полети от българската столица до Лондон (Гатуик и Станстед) и Манчестър.

easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че пътник на easyJet е отговорен за 22% по-малко въглеродни емисии от пътник на традиционна авиокомпания, ако летят с един тип самолет по един и същ маршрут.

Коментари: 0