Един загинал и четирима ранени при взрив на полигон във ВМЗ-Сопот

Инцидентът е възникнал при експериментална стрелбa

Един загинал и четирима ранени при взрив на полигон във ВМЗ-Сопот
376 ~ 1 мин. четене

Един човек е починал, а четирима души са ранени при инцидент по време на експериментална стрелба в полигон на ВМЗ-Сопот. Това се е случило по обяд в с. Анево, община Сопот.

От пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Пловдив потвърдиха за случилото се пред агенцията. От там уточняват, че в 11:30 часа на тел. 112 е подаден сигнал за инцидент с ръчна граната, при който е загинал един човек.

Загиналият е американски военен, а сред ранените са двама чужденци и двама българи, пише Dnes.bg. Ранените са настанени в болницата в Пловдив, откъдето съобщават, че имат готовност да приемат пострадалите при взрива

Според bTV на полигона в с. Анево се тестват боеприпасите, които се изработват в завода. Селото е разположено между Сопот и Игнатово, където през март имаше взривове в завод за утилизация на боеприпаси.

Според министърът на икономиката Божидар Лукарски причините за инцидента са изцяло свързани с частната фирма. Единствената връзка на ВМЗ-Сопот е отдаденият полигон в Анево, за който има сключен договор с фирмата „Алгънс”. Той съобщи, че към разледването ще се присъединят и американските власти.

Той уточни, че на място са новият технически директор на ВМЗ-Сопот, областният управител, кметът на Карлово и членовете на Съвета на директорите на предприятието.

Това е четвъртият подобен инцидент във ВМЗ-Сопот. Институциите тепърва ще изясняват причините за случилото се.Подкрепи Economic.bg