Европейски експерти ще дискутират здравословното хранене при децата

Националният дворец на културата ще бъде домакин на конференция „Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата“ на 6 януари.

Европейски експерти ще дискутират здравословното хранене при децата
968 ~ 1 мин. четене
Експерти от държавите членки на ЕС от сферата на здравеопазването и земеделието ще проведат дискусии относно здравословното хранене и храни при децата на конференция на 6 януари в Националния дворец на културата (НДК). Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Конференцията е обвързана с един от приоритетите на Председателството – младите хора като инвестиция в бъдещето на Европа. Основни теми ще бъдат връзката между хранене и здраве, отражението на храните върху детското развитие, здравословните хранителни навици и  практики в регулация на маркетинга на храни, предназначени за деца. Ще се обсъждат и ролята на традиционните диети, както и перспективите пред една „по-здравословна“ бъдеща Общо селскостопанска политика. 

Сред лекторите са представители на Световната здравна организация, на Генералните дирекции по здраве и безопасност на храните, както и учени и експерти в областта на храненето. Събитието демонстрира нуждата от съвместни усилия на секторите здравеопазване и земеделие, обединени от общата кауза за промоция на здравословно хранене сред децата и консумация на доказано здравословни традиционни хранителни продукти.


Подкрепи Economic.bg