Експерти предупреждават за нова атака към потребителите на WhatsApp

Мошениците предлагат да спечелите полет с Emirates

Експерти предупреждават за нова атака към потребителите на WhatsApp
300 ~ 1 мин. четене

Специалисти от ESET предупреждават за нова атака на потребителите на приложението WhatsApp. Хакерите събират лична информация, обещавайки безплатни билети за полети с авиокомпания Emirates.

От съобщение на ESET става ясно, че мошениците предлагат на жертвите да играят за два билета.  Така потребителите трябва да отговорят на няколко въпроса, за да спечелят полет с Emirates и да споделят играта с още 10 човека в WhatsApp.

В случай на изпълнения на условията се появява прозорец с бутон „спечели” и предложение да се прехвърлите към сайта на авиокомпанията за дооформянето на наградата. В действителност връзката води до трета страница, където потребителят е длъжен да остави мобилен номер „за връзка с организаторите”. Номерът ще се използва за дългосрочен абонамент за SMS услуги.

Експертите са намерили спама и в сродни сайтове на английски, немски, испански и португалски език. На потребителите се препоръчва да не обръщат внимание на спама в WhatsApp, да не се занимават с такива "действия" и да не се оставят лична информация на съмнителни основания.

Подкрепи Economic.bg