Енергийният регулатор обмисля поевтиняване на топлата вода

То ще е между 6 и 13 на сто за различните региони

Енергийният регулатор обмисля поевтиняване на топлата вода
Възможностите за поевтиняване на топлата вода от април с между 6 и 13 на сто за различните топлофикации ще бъдат разгледани в Комисията за енергийно и водно регулиране, предаде БНР.

Очакваното понижение на цените на природния газ с около 13 на 100 за второто тримесечие на годината прави възможно и поевтиняването на топлата вода. „За всяка една централа процентът се получава различен, но по-голямата част от намалението на природния газ ще отиде към крайните потребители, малка част ще остане към топлофикациите“ каза председателят на регулатора Светла Тодорова:Най-голямо намаление,  се предвижда за Варна, с 15% .

 С 12 на 100 ще са по-ниски цените в Пловдив, Разград и Враца. Очаква се софиянци да плащат с 11 на 100 по-малко за топла вода, а във Велико Търново поевтиняването да е с 9 на 100. Намалението за Плевен и Бургас се очаква да е 6 процента. Ако това се случи, топлоенергията ще продължи да е най-евтина в Бургас и най-скъпа във Велико Търново и София, като в столицата са и близо 80 на 100 от всички абонати на топлофикациите в страната. Предстои решението да бъде обсъдено и прието до края на месеца.
Коментари: 0