ЕК одобри сделката между „Етем България“ и Gestamp

Двете нови предприятия ще се присъединят към Gestamp

ЕК одобри сделката между „Етем България“ и Gestamp
1816 ~ 1 мин. четене
 Регулаторите в Брюксел и Турция одобриха сделката между „Етем България“ и Gestamp North Europe Services за създаване на две нови съвместни предприятия в България, съобщиха от компанията. Както беше обявено по-рано тази година, „Етем“ ще раздели производството на екструдирани алуминиеви профили и по-нататъшната им преработка в две отделни дъщерни дружества.

Двете нови предприятия ще се присъединят към Gestamp, водеща глобална група, специализирана в проектирането, разработването и производството на метални компоненти и автомобилни системи.

„Етем“ и Gestamp ще инвестират в двете си съвместни дружества около 30 млн. евро през следващите три години. Средствата ще бъдат използвани за повишеното търсене на алуминиеви продукти, следвайки развитието и новите разработки на автомобилната индустрия.

„Споразумението ще укрепи позицията на Etem България в автомобилния сектор и ще докаже, че компанията може успешно да отговори на повишеното търсене на алуминиеви изделия след развитието и развитието на автомобилната индустрия”, се казва в съобщението.
Коментари: 0