Facebook със 166% ръст на печалбата

В социалната мрежа вече има 1,79 млрд. потребители

Facebook със 166% ръст на печалбата
Печалбата на Facebook се е увеличила със 166% и възлиза на 2,4 милиарда долара. Оборотът от юли до септември се е покачил с 65 на сто и е достигнал 7 милиарда долара, надхвърляйки очакванията на анализаторите.

Мобилната реклама е поддържала растежа на компанията и в третото тримесечие, и социалната мрежа пак е подобрила финансовите си показатели, предадоха АФП и БТА. 

Публикуваните вчера резултати показват и значително разширяване на аудиторията на американската мрежа. Тя е увеличила броя на потребителите си, които през септември са били 1,79 милиарда, а три месеца по-рано са били 1,71 милиарда.

Рекламите в мобилното приложение на "Фейсбук" продължават да бъдат мотор на компанията, тъй като през последното тримесечие приходите от тях са били 84 процента от всички приходи от реклама.

Макар и впечатляващи, тези резултати бяха приети без особен ентусиазъм на Нюйоркската фондова борса, където акциите на "Фейсбук" поскъпнаха само с 0,18 процента до 127,40 долара към 20.40 часа по Гринуич (22.40 българско време) в електронната търговия.
Коментари: 0