Факторът \"Мелания Тръмп\" и туризмът в Словения

Нощувките в хотелите в Словения от американски туристи скочиха с 30.6%

Факторът \
752 ~ 1 мин. четене

Билборд, който гласи на словенски – „Добре дошли в родния град на първата дама”, посреща жителите и гостите на град Севника, Словения. Откакто Мелания Тръмп заема поста Първа дама на САЩ страната търпи динамично развитие на туристическия сектор.

Броят на туристите в Словения е нараснал с 8% през месец март спрямо същия период на година. Основният фактор, който влияе на положителното развитие е Първата дама на САЩ Мелания Тръмп, родена в страната.

Нощувките в хотелите в Словения от американски туристи скочиха с 30.6%. Тези цифри отразяват и отразяват подобрените икономически условия в страната, която очаква икономически растеж от 3.6% тази година в сравнение с 2.5% през 2016.

Равнището на безработица пада до 10.2% през март от 12% през същия месец на миналата година. Статистиката също така показа и положителен тренд в бизнес настроенията през май, достигайки 9.5 пункта с 5.7 пункта по-високо, отколкото преди година, главно поради повишаване доверието сред потребителите и в сектора на услугите.

Подкрепи Economic.bg