Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“

Общината определи изпълнението като некачествено

Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Кметът на София Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски". Причината е, че изпълнителите не са отстранили констатираните дефекти. Внезапната проверка от днес установила криви плочки и фуги, счупени плочки и лошо изпълнение на детайлите.

Кметът обясни, че още през февруари строителният надзор е дал подробни предписания за отстраняване на нередности и подробен списък за отстраняването им. Това изискване обаче не било спазено от изпълнителя.  

На 14 март 2019 г. е получено писмо от изпълнителя, че са готови. Надзорът обаче е проверил и е заявил, че предписанията му не са спазени и дефектите не са отстранени.

"Не съм доволна от заключителния етап на ремонта. Очевидно е, че не са готови", заяви Фандъкова, цитирана от агенция Фокус.

Ремонтът в т.нар. Зона 4 включва на първия си етап градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски" и ул. "Московска". Изпълнител е "ПСТ Груп". Общата стойност на договора за изпълнение е 21. 5 млн. лв., проектът се изпълнява по ОП "Региони в растеж". Той включва още ремонт на улиците около храм-паметника "Ал. Невски" - “Оборище”, “Париж”, “Дунав”, площада около паметника “Васил Левски”, ул. ” 15-ти ноември” и бул. “Васил Левски” от паметника на Апостола до Ректората, както и площад “Народно събрание”.

"Установените дефекти от ремонта не са на проектантска грешка, а са грешка на изпълнителя", коментира главният архитект на столицата Здравко Здравков. "Имаме поредица от забележки", уточни той и заяви, че фирмата изпълнител не е изпълнила предписанията на строителния надзор. Според Здравков е необходима контролна геодезия, защото смята, че има кривини в самото изпълнение.

Коментари: 0