Фандъкова: Президентска номинация не е на дневен ред

Днес тръгват 70 от новите автобуси в София

Фандъкова: Президентска номинация не е на дневен ред
3656 ~ 2 мин. четене
„Издигането на кандидатурата ми за президент не е на дневен ред за мен”. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова тв в коментар на слуховете, че именно тя ще е номинацията на ГЕРБ за поста на „Дондуков” 2.

„Има много хора в ГЕРБ, които са подходящи, които имат богат политически опит и имат доверието на гражданите на Европейската комисия, на нашите европейски партньори. Всички имат ангажименти в различни позиции в момента. Много е важно да се правят сериозни анализи, да се преценява обстановката, да не се оголват места, които са важни за хората”, коментира тя. 

„С Бойко Борисов не съм имала официални разговори на тази тема. Хората в София, които се връщат от почивки и преди учебната година, се интересуват какво се случва в града”, подчерта Фандъкова. 

Тя беше категорична, че в края на летния сезон има много работа, свързана с подобряването на инфраструктурата в столицата и не мисли за президентската надпревара.

Кметът на София обяви, че до края на днешния ден ще бъдат премахнати стесненията на булевард „Цариградско шосе”. Ремонтните дейности обаче щели да продължат до 6 септември. 

„За последните три години подменихме над 50% от автобусите на градския транспорт”, каза още Фандъкова. По отношение на градския транспорт в града, тя уточни, че днес се пускат първите 70 от новите 110 автобуса. „Още днес ще тръгнат по три от линиите. Те ще бъдат изцяло с подменени чисто нови автобуси”, заяви тя. По думите ѝ производителят е този, който е спечелил обществената поръчка и съоръженията и техниката в самите автобуси изцяло отговарят на европейските стандарти, а двигателят е произведен във Великобритания. 

Кметът посочи, че в момента подготвят нов план за градската мобилност, който включва движението на автомобилите и градския транспорт, така и на пешеходците и велосипедистите. 

„Паркинги в центъра продължава да има със свободни места. Нека да припомня, че три буферни паркинга на метрото бяха построени, хората все още нямат навика да паркират колите си там, въпреки че е безплатно когато ползваш метрото”, припомни Йорданка Фандъкова. 

Във връзка с мостовото съоръжение над бул. „Цариградско шосе” тя поясни, че от 30 август са спрели работите и е започнало почистването. „Работите ще продължат до 6-ти септември. Такъв е срокът на изпълнителите”, като посочи, че пешеходният надлез се прави от „Тех парк”. 

По повод на протестите заради презастрояване в квартал „Младост” през изминалите седмици, столичният кмет заяви, че предстоят промени в устройствения план. С тази задача вече се е заел екип от специалисти, който ще съгласува решенията си и с граждански организации.
Коментари: 0