200 фирми вече са започнали да напускат Великобритания

Други над 150 „активно обмислят” този ход

200 фирми вече са започнали да напускат Великобритания
Около една трета от компаниите във Великобритания ще изнесат дейността си от страната, а някои вече са го направили, като част от подготовката им за Brexit без споразумение, пише MarketWatch.

Това сочи проучване на лобистка група Institute of Directors, която е анкетирала 1200 от членовете си и е установила, че 16% (или 192 компании) от тях вече са започнали вече са започнали да преместват операциите си в други страни членки на ЕС. Други 13% (или 156 фирми) „активно обмислят” този ход, тъй като според тях Brexit представлява огромен риск за биснеса им.

Данните от проучването идват след предупреждения от редица големи компании относно прогнозите за бизнес във Великобритания. Най-скоро „камбаната би” авиопроизводителят Airbus, който определи като „срамен” факта, че Лондон няма ясен план за бъдещето  след Brexit.

Докладът за притесненията на фирмите във Великобритания е публикуван, въпреки че вчера британският външен министър Джереми Хънт призна, че Brexit може да бъде отложен, тъй като Лондон продължава да се стреми към споразумение с Брюксел и че за съгласуването на британското законодателство с каквото и да е споразумение ще е нужно още време.
Коментари: 0