Френски компании са проявили интерес към България

Те работят в разнообразни сфери на икономиката

Френски компании са проявили интерес към България
3713 ~ 1 мин. четене
Френски компании имат интерес да инвестират в България. Това стана ясно по време на среща между изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева и генералния директор на Комитета по икономическо развитие на Департамента Вал д'Oаз Жан-Франсоа Бенон.

От официалната информация на агенцията става ясно, че компаниите са от разнообразни сектори на икономиката. Едната е за офис материали и възнамерява да отвори филиал в България и център по логистика. Друга фирма в областта на филмовата индустрия търси партньорство с българския киноцентър „Ню Бояна“. „Компании, които работят в областта на опазването на околната среда също проявяват интерес за навлизане в България“, каза Жан-Франсоа Бенон.

Предстои през пролетта има голяма делегация и в България. Мариета Захариева подчерта, че имат партньор в лицето на агенцията за малки и средни предприятия за осъществяването на посещението. „Заедно ще организираме двустранни срещи с български компании“, допълни тя.
Подкрепи Economic.bg