FT подреди най-добрите MBA програми за 2018 г.

Двугодишните MBA програми доминират класацията

FT подреди най-добрите MBA програми за 2018 г.

Снимка: Stanford.edu

1276 ~ 1 мин. четене
Двугодишните MBA програми доминират класацията на Financial Times за 2018 г. 

Stanford Graduate School of Business се завръща на върха в подреждането FT Global MBA 2018, а девет от първите 10 места се заемат от университети, които предлагат двугодишни програми. Инвестиционната MBA програма на Insead, която е единствената едногодишна, и която бе на върха през последните две години, губи лидерството си и пада на второ място.

Седем от класираните 10 университета са американски. Останалите три в Топ 10 са от Франция/Сингапур, Великобритания и Китай.

За втори път Станфорд оглавява класацията, шест години след първото си топ класиране. Възпитаниците на бизнес училището могат да се похвалят със значителен ръст на заплатите, който достига близо $20 000 до $214 000. Това е най-високата средна работна заплата (некоригирана с инфлацията) от началото на класацията през 1999 г. Ръстът на заплатите се изчислява за първите три години след завършването и започването на работа.

Въпреки че е в Силициевата долина, една трета от възпитаниците на университета работят във финансовия сектор, тъй като работодателите предпочитат да назначават завършили от топ 3 университета - Харвард, Станфорд и Уортън-Пенсилвания.

Ето и цялото подреждане:

1. Stanford Graduate School of Business

2. Insead (Франция/Сингапур)

3. University of Pennsylvania: Wharton

4. London Business School (Великобритания)

5. Harvard Business School

6. University of Chicago: Booth

7. Columbia Business School

8. Ceibs (Китай)

9. MIT: Sloan

10. University of California at Berkeley: Haas


Коментари: 0