Газопроводът Добрич-Силистра получи Акт 16

Проектът е бил замразен две години, заяви Бойко Борисов

Газопроводът Добрич-Силистра получи Акт 16
Автор: Божидара Иванова

Ръководството на „Булгартрансгаз“ ЕАД е получило Акт 16 на газопровода Добрич – Силистра. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

„С най-голяма радост искам да честитя на Силистра и областта, че вече официално са газифицирани. В края на вчерашния ден ръководството на „Булгартрансгаз“ ЕАД ме информира, че са получили Акт 16“, похвали се Борисов.

Той обясни още, че две години проектът е бил напълно замразен. „С новото ръководство успяхме да стартираме отново и го довършихме само за шест месеца“, поясни премиерът.

Газопроводът до Силистра е с дължина 80 км и има капацитет за пренос на 100 хил. куб. Метра на час. Благодарение на него ще могат да бъдат газифицирани всички общини по трасето, а от услугата ще се възползват както битовите, така и индустриалните потребители. Стойността на инвестицията е общо 12 286 000 евро.

„Положихме огромни усилия, за да финализираме успешно проекта, който е със статут на обект от национално значение. Подобни бързи действия са истинските реформи в сектора, които значително ще подобрят качеството на живот на жителите“, обясни Бойко Борисов. 

Коментари: 0