\"Gebrüder Weiss\" откри нов логистичен център в Мусачево

Инвестицията надхвърля 10 млн. евро

\
Автор: Ивайла Раденкова

Международната транспортна и логистична компания „Гебрюдер Вайс“ откри своя нов логистичен център близо до София в с. Мусачево (община Елин Пелин). Инвестицията, вложена в центъра надхвърля 10 млн. евро. Новият терминал ще служи като централен хъб за региона на Балканите и ще развива бизнеса си и към Централна Азия, предаде репортер на Economic.bg.

Новият логистичен център включва логистични високоетажни скадове, крос-докинг зона и офиси. В момента броят на служителите е над 60 души, а до края на годината се очаква те да станат 100.

„Българският пазар се доказа като стабилен още при предишните тежки икономически ситуации“ сподели Томас Мозер регионален ръководител за Югоизточна Европа/ОНД на „Гебрюдер Вайс“.

„Инвестираме дългосрочно и изхождаме от това, че България може да се адаптира бързо към съответната ситуация и на нея може да се разчита. Спокойни сме и имаме доверие на българския ни екип“ допълни той.


 „За нас е важен клиента. Не е важно да сме най-първи на пазара, а да си вършим работата добре. Стремим се към по-високо качество и все по-ниски цени“ каза Мариета Григорова, управител на „Гебрюдер Вайс“, като допълни че на фона на песимистичната атмосфера в България, подобна инвестиция е пример за една добра тенденция.

„Гебрюдер Вайс“ се нарежда сред водещите фирми за логистика и транспорт в Европа със 150 бази в целия свят. Развива успешно дейността си в България от 1993 г. и ще в първите години логистичната компания утвърди името си в страната в страната в сферата на групажните превози.


Разпределението по добавена стойност на компанията се разпределя между сухоземни превози (26%), логистика (27%), въздух и вода (16%), колетни услуги (10%), консултантски и митнически услуги (6% и 5%).

Компанията генерира 70% от оборота си от национални и международни сухоземни превози. В момента „Гебрюдер Вайс“ планира директни превози към своите клонове в Турция, Грузия и разработва транспортни решения за други централноазиатски държави. За изминалата 2014 година логистичната компания бележи 35% ръст на поръчките и 25% ръст на оборота.

Коментари: 0