Георги Гергов: Срещата с Цацаров беше поискана от Сашо Дончев

Собственикът на „Овергаз“ е дал на главния прокурор папка с „три желания“

Георги Гергов: Срещата с Цацаров беше поискана от Сашо Дончев
1320 ~ 2 мин. четене

Срещата с главния прокурор Сотир Цацаров е била поискана от Сашо Дончев. Не може да носиш папката в джоба си и да казваш, че не си искал тази среща и си бил заплашван. Главният прокурор му отговори, че не може да му помогне за частен случай и да се намесва в разследването. Това заяви собственикът на Пловдивския панаир Георги Гергов за скандала „Цумгейт“ в ефира на bTV.

Срещата е протекла човешки и е продължила не повече от 15 минути, съобщи Гергов и допълни, че не се чувства и не се приема като жертва. По думите му това е политически ход и пак повтори негова любима реплика, че няма ненаказано добро.

Версията на Гергов е, че собственикът на „Овергаз“ е поискал да се види със главния прокурор и той е спомогнал като е уговорил среща в офиса му в ЦУМ за следващия ден. На срещата Дончев е дал на Цацаров папка с „три желания”.

Отговорът на Цацаров е бил, че това е „частен случай и че не може да помогне по тази тема. И толкоз“, преразказа разговора Гергов и допълни, че не знае какво е имало в папката на Дончев.

По повод поисканата му оставка от бюрото на БСП Гергов смята, че лидерът на левицата Корнелия Нинова го е предала. „Аз съм застанал зад нея на конгреса, година и няколко месеца съм бил до нея плътно. Покривал, подпирачка – бил съм достоен човек”, категоричен е Гергов. Той разказа също, че е лобирал за Нинова пред Сергей Станишев, тъй като тя е трябвало да бъде уволнена от партията.

Пловдивският бизнесмен изрази недоволство и към думите на бившият министър Румен Овчаров, който преди дни заяви, че Гергов е част от паралелната държава. „Аз не съм участвал в нито един кабинет, не съм бил министър, бил съм през целия си живот в частния бизнес“.

Подкрепи Economic.bg