ГЕРБ отказва да подкрепи коалиционното правителство

И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав, обяви Десислава Атанасова

ГЕРБ отказва да подкрепи коалиционното правителство

Снимка: БТА

3872 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
Опит за правителство на ПП

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната". Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС, заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група.

И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", каза Атанасова.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".Въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ, заяви Атанасова.

Според нея кворумът е основен ангажимент на управляващите. „Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала. Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките", обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg