ГЕРБ ще забави връщането на мандата

Партията има утре заседание на Изпълнителния комитет и там ще се реши какво да се прави, дори може да се внесе проектоправителството за гласуване

ГЕРБ ще забави връщането на мандата

Снимка: Стопкадър

Автор: Economic.bg

ГЕРБ няма да върне днес мандата за съставяне на кабинет, въпреки че получи категорични откази от „Демократична България“ и „Има такъв народ“ да подкрепят техен кабинет. При получаването на мандата във вторник, Митов обеща да опита да състави правителство възможно най-бързо, а ако получи откази от двете партии, да го върне веднага. Само преди един час депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви от парламентарната трибуна, че ГЕРБ-СДС ще върнат мандата днес.

Опит за правителство

Сега Даниел Митов каза, че едва утре ще бъде свикано заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което ще се реши какво да се прави с мандата. Той дори не изключи възможността ГЕРБ-СДС да си внесе правителството за гласуване в Народното събрание, въпреки че е почти сигурно, че няма да бъде подкрепено.

Предполагам, че утре може и да има мнения все пак да предложим кабинета в Народното събрание“, каза Митов, отговаряйки на въпрос от журналисти дали има шанс това да се случи.

Той също така не отрече категорично, дали не е възможно ГЕРБ да се коалират с ДПС. „БСП е партията, с която сме идеологически опоненти. ДПС са хипотези, които няма как да обсъждам“, отговори той на журналистически въпрос с кои партии ГЕРБ не желае да се коалира и дали има шанс за работа с ДПС, ако те получат третия мандат.

Коментари: 0