Германия изтегля от пазара 127 хил. коли Audi

Причината е, че отново се манипулират данните за изхвърляните вредни емисии

Германия изтегля от пазара 127 хил. коли Audi

Германската федерална служба по транспорта изтегля около 127 хил. автомобила Audi, заради фалшив софтуер за контрол на вредните емисии в най-новите дизелови модели, съобщава от Bild am Sonntag.

Според ведомството, в моделите А4, А5, А6, А7, А8, Q5 и Q7 с дизелови двигатели V6 TDI се използва механизъм за заличаване на ограниченията, които са необходими за спазване на стандартите за емисиите на вредни газове от стандарта Евро-6. Има съмнения за манипулация и в автомобилни модели A8, произведени преди средата на 2017 г.

От Audi коментираха, че моделите са включени в доброволното изтегляне на 850 000 дизелови превозни средства с V6 и V8 TDI двигатели, обявено през юли.

"Софтуерът за управление на двигателя за въпросните автомобили ще бъде изцяло преработен, тестван и предаден на властите за одобрение", каза в изявлението си Audi.

През юли 2017 г. Audi обяви, че ще изтегли 850 хил. коли от европейския пазар, за да ги направи по-екологични. Те ще подобрят софтуера на най-продаваните си модели, така че те да замърсяват по-малко и да отговарят на всички европейски екологични норми. 

Коментари: 0