Германия ще задели €78 млрд. за мигрантски политики

Социалните плащания за мигранти в Германия се очаква да достигнат 21 млрд. евро до 2022 г.

Германия ще задели €78 млрд. за мигрантски политики

Снимка: Pixabay

724 ~ 1 мин. четене
Германия очаква до 2022 г. да похарчи около 78 млрд. евро за въпроси, свързани с миграцията. В тях влизат 31 млрд. евро за борба с причините, които карат хората да напуснат домовете си и да се отправят към Европа, пише Der Spiegel.

Списанието се позовава на документ, изготвен от Министерството на финансите на Германия, което оценява, че федералните разходи ще са около 70 млрд. евро до 2022 г., плюс допълнителни 8 млрд. евро, които правителството се е съгласило да прехвърли на държавите и местните общности, за да покрият разходите си през 2021 г.

Социалните плащания за мигранти в Германия се очаква да достигнат 21 млрд. евро до 2022 г., като още 13 млрд. евро ще бъдат похарчени за езикови курсове и други интегративни мерки.

Обработката на документи, регистрацията и настаняването на бежанци ще струват 5.2 млрд. евро.
Германия работи за интегрирането на над 1 млн. имигранти, които влязоха в страната през 2015 и 2016 г. след ключовото решение на германския канцлер Ангела Меркел да не налага ограничения. Това подкопа подкрепата за нея, а общественото недоволство от решението помогна за изпращането на крайнодясната евроскептична партия Алтернатива за Германия в Долната камара не парламента.
Коментари: 0