В знак на протест граждани ще блокират път E79

Недоволните призовават премиера Бойко Борисов да се заеме с проблемите им

В знак на протест граждани ще блокират път E79
2285 ~ 2 мин. четене
Днес от 11:30 граждани планират да блокират международния път Е79 при караулката на Владая. Причините за техния протест са спирането на маршрутка №22 между София и Владая, както продължаващия некачествен и скъп ремонт на пътя. Подкрепа за протеста на владайци са заявили и хора от селата Мърчаево, Драгичево, Рударци, Кладница и градовете Перник, Радомир и Кюстендил.

Недоволните обясняват, че областният управител Николай Пехливанов не се съобразява с проблема на гражданите и не дава разрешение на Столична община да възлага линиите на маршрутките на фирма, която да извършва превоз на пътници. Същевременно комуникацията с Пехливанов е почти невъзможна, тъй като почти никога не може да бъде намерен в Областната управа, няма го и в дните за прием.

"Настояваме лично министър-председателят Бойко Борисов да се заеме с проблемите на гражданите, свързани с възстановяването на маршрутната линия и с ежедневната тапа на пътя", пише председателят на Инициативния комитет на протеста инж. Васил Николов.

Той обяснява, че Комитетът е водил разговори с Агенция "Пътна инфраструктура" и с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, но не е имало резултат.

"Настояваме и министър Нанков да се възползва от правомощията си и да се разпореди ремонтът за реверсивното движение да се довърши и да се извършва качествено. Настояваме до реализирането на реверсивното движение да се осъществява временна организация на движението в посока София в две ленти всяка сутрин между 6.30 и 10 часа", пише още Николов.

Заниженият контрол на качеството на извършвания ремонт са довели до това, че шахтите по Е79 са пропаднали веднага след ремонта, а два месеца по-късно са се появили дупки, наводнили са се дворове на хора.

"Смятаме, че е престъпно при извършването на ремонт за милиони, да се извършва некачествено и затова настояваме да се извършва под граждански контрол и да не се приема обекта без становище и на гражданските организации", коментира председателят на Инициативния комитет.
Коментари: 0