Глобяват кмета на Царево заради замърсените води в Лозенец

Санкцията е от 2 000 до 10 000 лева

Глобяват кмета на Царево заради замърсените води в Лозенец
4016 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Бургас ще глоби кмета на Царево за допуснатото замърсяване на водите на централния плаж в Лозенец. То е причинено от заустване на непречистени отпадъчни води от канализационната система в с. Лозенец, съобщиха от пресслужбата на РИОСВ - Бургас. Това е показала проверката направена на 29 и 29 юли. На кмета на община Царево инспекцията ще състави акт по Закона за водите. Санкцията е от 2 000 до 10 000 лева.

Непречистените води от обекта са заустени в дерето, вливащо се след 1500 м. в Черно море,  на територията на централния плаж в Лозенец. При проверката са  взети еднократна и съставна водна проба от пречистените отпадъчни води на изхода на ПСОВ – с. Лозенец. Резултатите показват превишения на нормите за неразтворени вещества, биологична потребност от кислород, химична потребност от кислород и азот амониев.

Припомняме, че на 19 август заради резултатите от проверката на морските води в зоната за къпане, директорът на РЗИ Бургас е издал заповед за временна забрана за къпане в централния плаж на Лозенец.

Подкрепи Economic.bg