Google ще представи Pixel 4 на 15 октомври

Очаква се той да има и втора камера

Google ще представи Pixel 4 на 15 октомври
Новият телефон Pixel 4 идва скоро: Google изпрати до медиите снощи покана за събитие на 15 октомври „Made by Google“, на което се очаква да представи новия си смартфон.

На миналогодишното събитие Google разкри Pixel 3, Pixel 3 XL, Home Hub и нов Chromebook.
Информация за Pixel 4 вече беше изнесена в медиите. Всъщност информация изтичаше толкова често, че Google потвърди през юни как ще изглежда телефонът.

Изображенията на Google показаха телефон с голямо квадратно поле с камера на гърба на устройството и без четец за пръстови отпечатъци. Google също обяви разнообразни функции за Pixel 4 това лято, включително технологията за определяне на движението и възможността за отключване на телефона с лицето на потребителите, подобно на функцията на Apple Face ID.

Камерата е може би най-важната промяна в дизайна: Pixel телефоните постоянно са класирани като най-високо оценените сред смартфон камерите, благодарение в голяма степен на софтуера за изкуствен интелект на Google. Въпреки практически всички други смартфони от висок клас със спортни две, три, а в някои случаи и четири задни камери, Google и в предишните серии на Pixel си остава с една камера.

Но се носи слух, че Pixel 4 ще има и втора камера - телеобектив, способен да увеличава мащабите на сниманите обекти. Съобщава се, че основната камера ще има подобрена функция "Night Sight", която добавя яркост към сцените с много ниска осветеност.

Очаква се новият Pixel да има 6 GB оперативна памет, което е по-голямо от 4 GB в Pixel 3. Клиентите се оплакват от липсата на RAM в по-ранните Pixel телефони, което води до по-ниски скорости на телефона и за това, че телефонът трябва да напуска автоматично програмите във фонов режим.

Другата голяма, нова функция се очаква да бъде управлението на телефона с жестове. Най-вероятно тя ще се захранва от сензорите за движение на телефона, които Google описа в публикация в блог през юли. Изглежда, че допълнителните сензори обаче изискват много дебел (по стандартите за 2019 г.) горен панел, дори когато повечето смартфони от висок клас са с екрани от край до край.

Очаква се Pixel 4 да дойде в черно, бяло и коралово.

В момента Pixel телефоните са единствените Android устройства, които разполагат с Android 10. Компанията заяви, че версията на операционната система ще се появи на други устройства по-късно тази година.
Коментари: 0