Google тества ново социално приложение

Who’s Down показва кой е свободен за срещи с приятели

Google тества ново социално приложение

Снимка: Google

272 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Всички технологични компании се стараят открият какво е следващото голямо нещо, което най-младите потребители ще използват ежедневно.  Това е и причината за толкова високата пазарна оценка на Snapchat.

Приложението Who’s Down  е нов проект на Google, който позволява на хората да отбелязват, че имат свободно време и искат да се видят с приятели. Всеки потребител има право да отбележи какво точно му се прави – примерно кино, ресторант или просто разходка из природата или града, пише TechCrunch.

Целта на Who’s Down е да улесни намирането на хора от собствения списък с контакти на определени потребител, който споделя общи интереси и желания с вашите в дадения момент.

Приложението показва всеки потенциален потребител на линия за среща в рамките на три часа. След това автоматично се изключва. Новата услуга ще се предлага за Android и iOS, но за сега може да се използва само с покани. При регистрация в приложението, трябва да се въведе името на училището или университета, в което учите, което и предопределя към какъв таргет е насочено приложението – млади хора и ученици.

Подкрепи Economic.bg