Конфискуваха 4,2 млн. къса контрабандни цигари

Те били са скрити в складова база в София

Конфискуваха 4,2 млн. къса контрабандни цигари

Близо 4,2 млн къса цигари без бандерол са конфискувани при акция на ГДБОП и СДВР в София. Така са предотвратени щети за бюджета за около 1,5 млн. лв., съобщиха от МВР, цитирани от в. „Стандарт”.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия, при навлизането в складовата база е установен лекотоварен автомобил, управляван от мъж, криминално проявен за разпространяване на цигари без бандерол. Непосредствено след напускането на обекта, превозното средство е спряно за проверка.

В товарния отсек на буса са открити 700 хил. къса цигари без акцизен бандерол, от 2 марки. Веднага е организирана проверка на складовата база, използвана вероятно за съхранение на тютюневи изделия без бандерол. На място са установени лек автомобил, натоварен с 300 хил. къса цигари без бандерол.

Задържан е шофьорът, у когото е намерен ключ за катинар от контейнер. При отключването оттам са иззети 3,2 млн. къса цигари без бандерол, както и 87 кашона спортни обувки. Така става ясно, че цигарите най-вероятно са внесени в страната, скрити зад „тапа” от легална импортна стока.

Общото иззето количество цигари без бандерол е около 4,2 млн. къса.

Коментари: 0