Границите на Израел остават затворени до 21 февруари

Допуска се влизане/излизане от страната само след разрешение издадено от специална комисия

Границите на Израел остават затворени до 21 февруари

Снимка: Министерство на външните работи

Забраната за пътуване от и до Израел се удължава до 21 февруари, съобщават от Министерството на външните работи, след като е получена информация в посолството на България в Израел. Пътуващи не се допускат с изключение на някои категории лица, които ще могат да влязат или излязат от страната след разрешение издадено от специална комисия.

Разрешение за напускане на Израел могат да получат граждани, които не са постоянно пребиваващи в Израел, трябва да присъстват на погребение, полагат грижи за близки роднини, лица, които трябва да участват в съдебно производство, професионални спортисти и официални лица, чието пътуване е свързано с външните отношения, отбраната и икономиката.

Разрешение за влизане в страната пък могат да получат израелски граждани, които трябва да получат медицинско лечение, което не може да бъде отложено, трябва да участват в погребение или да гледат роднини. В случаи на раждане, съдебно производство или хуманитарна мисия, също може да бъде получено разрешение за влизане в страната.  

Решението на правителството идва на фона на установените случаи с новия щам на заразата. Министерството на здравеопазването настоява ограниченията за затваряне на въздушното пространство на Израел да останат валидни за още няколко седмици.

Коментари: 0