Хотел Ritz в Лондон може да се продаде за 1 милиард долара

Но само ако се появи достатъчно добра оферта

Хотел Ritz в Лондон може да се продаде за 1 милиард долара

Снимка: Ritz

Собствениците на лондонския хотел Ritz, убежище за кралски особи, държавници и филмови звезди, намекнаха, че са отворени за продажба на луксозното заведение срещу 1 милиард долара, съобщи източник, близък до тях, цитиран от Ройтерс.

Открит през 1906 г. от швейцарския хотелиер Сезар Риц, хотелът на висшето общество е бил домакин на Чарли Чаплин през 20-те години на миналия век и е използван като място за срещи от Уинстън Чърчил, Дуайт Айзенхауер и Шарл дьо Гол за обсъждане на операциите по време на Втората световна война.

Днес той предлага на добре подбраната си световна клиентела 111 стаи, 25 апартамента, редица барове и ресторанти и Palm Court, където се сервира следобеден чай и мъжете трябва да носят вратовръзки.

Ritz е собственост от 1995 г. на Дейвид и Фредерик Баркли, близнаци, които също са собственици на в. Daily Telegraph. Двойката обикновено отказва интервюта и дава малко публична информация за своята бизнес стратегия.

Близък до тях източник каза пред Ройтерс, че наскоро са получили няколко оферти за Ritz, а последните му оценители са направили и оценка на хотела, което подтиква спекулациите, че при достатъчно висока оферта той може да бъде продаден.

Оценката била над 800 милиона паунда (980 милиона долара) и според оценителите отразява реномето на хотела, превъзходното му местоположение на Пикадили близо до Бъкингамския дворец, качеството на сградата, наличието на казино и търговската марка.

Оборотът му възлиза на 47 милиона паунда през 2018 г., докато оперативната печалба е 15 милиона лири.

Лондонският хотел на престижната марка не е свързан със своя съименник в Париж. И двата са основани от един и същи мъж, но сега са под напълно отделна собственост. 
Коментари: 0