Huawei устройства мистериозно трият изображения, свалени от Twitter

Затова се оплакаха потребители на китайската марка

Huawei устройства мистериозно трият изображения, свалени от Twitter

Снимка: БТА

Няколко потребители се оплаках от странно поведение при използването на приложението Twitter през смартфони с марката Huawei. Оказва се, че то изтрива снимки, запазени по-рано на устройството с помощта на мобилната апликация, съобщава сайтът GSM Arena. 

След като запазя изображение, потребителите виждали съобщение от „Huawei System Services“, в което се казва „Twitter е изтрил снимка от Галерия“. 

Тези действия предизвика вълна от недоумение в интернет и провокираха мнозина да допуснат, че Huawei умишлено възпрепятства потребителите да запазват изображения от Twitter чрез някаква внедрена в операционната система функция. 

Huawei обясни странната ситуация, като публикува изявление по повода. В него се посочва, че въпросната ситуация възниква при използването на определени версии на приложението Twitter – версии 7.78.0 и 7.77.0. Тогава апликацията автоматично създава папка с идентично име като на изображението. Въпросното действие активира вградена функция в Huawei устройствата, която изпраща предупреждения за изтриване. Въпреки това снимките на практика не са засегнати и могат да бъдат открити на: File Manager / picture / Twitter.

Това звучи по-скоро като бъг, отколкото като нещо друго. Не е ясно обаче дали Twitter трябва да го отстрани, или двете компании трябва да си сътрудничат, за да решат проблема. „Huawei в момента разговаря с Twitter, за да намери отговор на въпроса възможно най-скоро“, се изтъква в съобщението на китайската компания. 
Коментари: 0