Художествената гимнастика е секта

Гимнастичките излизат от спорта емоционални инвалиди

Бетина Жотева:

Художествената гимнастика е секта

„Художествената гимнастика е секта. Момичетата, които упражняват този спорт, живеят в едно твърде затворено и елитарно общество”. Това заяви пред Нова телевизия членът на СЕМ и бивш състезател по волейбол Бетина Жотева в коментар по темата с инцидента със световната ни шампионка Цветелина Стоянова.

Според Жотева гимнастичките биват „пенсионирани” на по 22-23 години и излизат от този спорт „абсолютни емоционални инвалиди”.

Голямата ни шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева пък коментира, че често великите спортисти преживяват емоционални сривове, защото носят огромна отговорност. „Но тъй като се славим като силни хора, само най-близките ни разбират какви кризи изживяваме”, категорична е Гроздева. Според нея победите бързо се забравят, но загубите се понасят тежко, защото са обект на продължителни критики. 

По случая с инцидента с Цвети медиите нарушиха абсолютно всички етични правила. Не трябваше да се ровят толкова надълбоко в личния й живот. Това лешоядство ще ни съсипе като хора. За нас не остана нищо свято”. Така Бетина Жотева коментира отразяването на инцидента в качеството си на член на СЕМ.

Коментари: 0