iPhone „остарява“ на 11 юни

Анонсът на първия iPhone се състоя на 09 януари 2007 г., а продажбите на устройството започнаха на 29 юни същата година

96 ~ 1 мин. четене

От 11 юни 2013 г. първият модел от серията на американската корпорация Apple iPhone, официално ще стане „остаряло“ устройство. Новият статут означава прекратяване на обслужването на модела в магазините на корпорацията от Купертино по целия свят, с изключение на щата Калифорния, съобщава Kaldata.

Анонсът на първия iPhone се състоя на 09 януари 2007 г., а продажбите на устройството започнаха на 29 юни. Телефонът е оборудван с 3.5-инчов дисплей с резолюция 320x480 пиксела, едноядрен процесор с честота 412 MHz, 128 MB оперативна памет, акселерометър и 2-мегапикселова камера.

Апаратът не поддържа 3G мрежи, а последният ъпдейт на операционната му система беше до версия iPhone OS 3.1.3. Производството на модела бе прекратено преди 5 години.

Apple обикновено класифицира като „остарели“ продуктите, които са произведени преди не по-малко от пет години и не повече от седем. Въпреки това, понякога има и изключения. Заедно с първия iPhone, новият статут ще получат и няколко модела MacBook, iMac, Xserve и други.

Подкрепи Economic.bg