IKEA ще отваря магазини в централните части на градовете

Световноизвестният търговец на дребно ще съкрати около 7500 работници заради новата си стратегия

IKEA ще отваря магазини в централните части на градовете

Снимка: IKEA

През следващите няколко години IKEA Group планира да промени начина си на работа и да се преориентира към цифровите възможности, онлайн продажби и нови формати на магазини в центъра на града, се казва в изявление на компанията.

Очаква се световноизвестният търговец на дребно да отвори по-малки магазини в центъра на 30 града, за да разнообрази обхвата си. 

Заради това световноизвестният търговец на дребно ще съкрати около 7500 работници най-вече на централни административни длъжности, съобщи шведската компания в сряда.

„Ние осъзнаваме, че пазарът на дребно се променя с големи темпове, които никога досега не сме виждали”, каза изпълнителният директор на Йеспер Бродин. 

Друг мениджър на дребно в компанията добавя, че дружеството през следващите две години ще стане още по-достъпно и удобно за клиенти. „За да направим това възможно, ще направим промени в начина, по който водим, работим и организираме себе си, както и разработването на нови възможности, за да запазим толкова много таланти в компанията", казва той.

Понастоящем в IKEA работят около 160 000 души.

Коментари: 0